Nova jornada indie al Poble Espanyol

La Porta Clàssica 03-07-2011

Neix el festival PRÒXIMS

1a edició el dia 21 de juliol a partir de les 17:00h

-PRÒXIMS vol reunir en una jornada musical a la fresca els grups que ens són propers tant geogràficament com temporalment. Tindrà lloc el proper dijous 21 de juliol al Poble Espanyol de Barcelona i neix amb la voluntat d'apostar i amplificar la música feta aquí.

En els últims temps a Catalunya ha sorgit una escena molt atractiva dins la música independent, molt rica en estils que van des del folk, el rock o el pop, i on l'idioma, ja sigui el català, el castellà o l'anglès, es converteix en un instrument més de comunicació.

La programació, que encara no està tancada, compta, de moment, amb els següents artistes confirmats:

MISHIMA. Són ja un clàssic de la música independent feta a Catalunya. Amb una extensa discografia en just una dècada d'existència, la banda va tenir una excel·lent acollida des dels seus inicis, encara que el vertader reconeixement els hi va arribar a partir del seu tercer treball (2005) a partir del qual comencen a cantar en català. A mig camí entre el pop i la cançó d'autor, Mishima tenen una marcada vocació literària que manifesten en cançons que són històries embolcallades amb melodies a ritme de pop independent.

STANDSTILL. La banda liderada per Enric Montefusco és, sens dubte, un dels grups del moment. Disc darrera disc i concert darrera concert, Standstill no han fet més que sumar a cada passa que donen, sense perdre gens de creativitat, energia ni credibilitat. Els seus directes són uns dels millors que es poden trobar avui dia, tant per la seva intensitat com per l'emotivitat que transmet el seu vocalista, demostrant que són una banda que van més enllà d'estils i d'etiquetes.

MUJERES és un grup que en menys d'un any han aconseguit passar de tocar en bars de Barcelona a passejar la seva mescla de garage, rock'n'roll i punk per les principals sales i festivals del nostre país, i també de fora d'aquest, només amb el seu àlbum de debut. Els seus concerts són una injecció d'energia que es transmet d'immediat al públic gràcies a hits instantanis, ràpids i potents que fan inevitable que l'auditori es posi a ballar al primer riff.

ANÍMIC. Amb un recent nou treball sota el braç, Anímic confirmen que són una de les bandes més singular i fascinant del nostre país. El sextet sempre ha apostat per mantenir una filosofia DIY i cada cançó que fan és elaborada amb delicadesa i posant atenció al més mínim detall, donant com a resultat temes en clau folk, molt mimats i que van més enllà gràcies a una especial sensibilitat.

EL PETIT DE CAL ERIL són un quartet que va sorprendre a tota l'escena amb el seu primer disc I Les Sargantanes al Sol, ja perfilant com un grup de folk psicodèlic, amb un so càlid i proper, ple de passatges experimentals i sempre acompanyat d'instruments diversos com flautes travesseres, melòdiques, trompetes o sitars. El seu últim treball, Vol i Dol és més complex musicalment que l'anterior, així com més compacte i madur, i els seus directes són sens dubte un viatge entranyable ple d'emocions que captiven l'oient des del primer moment.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!