Nova oportunitat per als directors d'orquestra

La Porta Clàssica 22-05-2010

El 3 de juny comença la X edició del Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués

-Des de 1992, i a partir d'aquesta data cada dos anys, l'Orquestra de Cadaqués convoca el Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués amb la voluntat de descobrir i promocionar directors joves, donant-los l'oportunitat de fer una gira amb les orquestres més importants d'Espanya i algunes prestigioses orquestres internacionals com l'Orquestra de Cambra de Viena, la Reial de Flandes, la BBC Philarmonic de Manchester i la Royal Liverpool Philharmonic, entre d'altres. La participació en aquestes orquestres suposa l'obertura d'un gran mercat laboral, com es pot veure en la trajectòria dels guanyadors d'anteriors edicions com: Gianandrea Noseda, Pablo González o Vasily Petrenko, entre d'altres.

 

Les xifres de la X edició

Aquest any s'han rebut 226 inscripcions de directors de 40 nacionalitats arreu del món, unes xifres que posen de relleu que el Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués és dels més importants d'Europa.

El comitè seleccionador del concurs va haver d'escollir només els 67 directors més preparats als que se'ls hi sumaran els 10 directors que superin amb nota la prova preliminar que es durà a terme els dies previs al concurs. Així doncs, una setantena de concursants competiran del 3 al 8 de juny.

 

Jurat

Un altre dels símbols representatius de la qualitat que destil·la el concurs és el seu jurat. Des del seu inici, el Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués ha comptat amb la participació de dos prestigiosos directors internacionals que s'han anat alternant en la direcció del jurat: Gennady Rodzhdestvensky, director d'aquesta edició, i Sir Neville Marriner. A més, completen el jurat altres directors i experts en orquestres simfòniques de renom internacional, com: Burkhard Glashoff, Lutz Köhler, Huw Humphreys i Gloria Isabel Ramos. L'Orquestra de Cadaqués també forma part del jurat i compta amb dos vots.

 

El repertori

El repertori del concurs representa també una oportunitat per donar a conèixer, no només les obres més cèlebres de la música orquestrals de compositors del repertori clàssic, sinó també la música orquestral nacional i la contemporània. El repertori del concurs cada any ha apostat per peces de compositors espanyols que al llarg de les diferents edicions i una peça d'encàrrec que s'estrena a la final del certamen, que aquest any serà composada per l'espanyol José María Sánchez-Verdú. La final comptarà, a més de amb l'obra d'encàrrec de Sánchez-Verdú (que es lliurarà als concursants el dia 3 de juny), amb peces de Mozart, Betthoven, Mendelssohn i Ferran Sor.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!