Qui ho diu, que a l'agost no hi ha concerts a Barcelona?

La Porta Clàssica 24-07-2011

9è San Miguel Mas i Mas Festival

-El San Miguel Mas i Mas Festival arriba a la novena edició amb més de 150 concerts durant l'agost barceloní repartits per sis espais emblemàtics de la ciutat: el Palau de la Música Catalana, La Pedrera, el Jamboree, la sala Tarantos, el Moog i la Sala Apolo. Dijous que ve s'inaugura amb el cantant i bufador nascut a Carolina del Nord, Maceo Parker, una estrella de la música afroamericana que farà bategar el Palau de la Música en l'estrena més rítmica possible del festival. 

El Palau 30', ubicat a la Sala de Música de Cambra d'aquest històric edifici modernista, continua amb les tres sessions diàries d'artistes que abracen des del jazz, al tango, el flamenc o les fusions més embriagadores. Aquest cicle, una coproducció entre la Fundació Mas i Mas i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, inclou actuacions com la de Santiago Auserón, Joan Vinyals, Llibert Fortuny o Ginesa Ortega.

Per cinquè any consecutiu, se celebrarà el cicle 30 Minuts de Clàssica a La Pedrera, organitzat en col·laboració amb l'Obra Social de CatalunyaCaixa i que inclou 3 concerts diaris amb grans intèrprets de música de cambra del nostre país. En aquesta edició, el cicle té un denominador comú, Joan Manén. Molts dels músics interpretaran obres de Manén, com serà el cas del concert inaugural amb el Quartet Manén, acompanyats pel pianista Daniel Blanch. Aquest cicle tancarà amb un trio referent dins de la seva generació, el Trio Arriaga.

El Jamboree té un paper destacat dins aquest Festival perquè continua apostant per una programació de luxe durant el mes d'agost. Dins d'una extensa i diversa varietat de músics, destaquen Get the Blessing, Kenny Garret Quartet o Tom Harrell Quintet.

Seguint amb el jazz, el 31 d'agost a la Sala Apolo, la revista Jaç i el  San Miguel Mas i Mas Festival proposen un tribut a l'obra d'una de les figures cabdals del jazz de tots els temps, l'irrepetible Miles Davis, que tot just ens va deixar ara fa vint anys. Un homenatge amb una big band creada per a l'ocasió, dirigida per Joan Chamorro i en la que participen membres de la Sant Andreu Jazz Band i on també hi seran presents l'energètic Llibert Fortuny o històrics com el trompetista Matthew Simon, el guitarrista Jordi Bonell i el baixista Carles Benavent, l'únic músic peninsular que pot presumir d'haver treballat al servei de Miles Davis -en concret, a les ordres de Quincy Jones, al festival de Montreux del 1991-. Una visió única, amb músics de diferents generacions, per reviure les diferents èpoques del mestre.  

El Moog, dins la celebració del seu 15è aniversari, comptarà amb un programa extens i referent del panorama techno. A més, aquest any com a novetat, incorpora concerts de rock cada dia amb protagonistes del panorama nacional i internacional.

Amb la consolidació dels sis passis diaris, la sala Tarantos és referència del flamenc més genuí a Barcelona. Dues programacions encapçalades per Candelaria i Karime Amaya i Sara Flores, faran les delícies dels amants d'aquest arte.

La cloenda del San Miguel Mas i Mas Festival anirà de la mà de The London Community Gospel Choir, una de les agrupacions corals de gospel amb més solera del Regne Unit que estarà acompanyada per The Jamboree Big Latin Band i dirigida per Ramon Escalé.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!