ReVox, el cicle de noves experiències en la poesia sonora

La Porta Clàssica 14-11-2010

Es presenta aquest desembre a Barcelona i Madrid

-Projectes poètics sense títol - propost.org presenta la tercera i la quarta edició de ReVox, que tindran lloc a l'Arts Santa Mònica i La Fontana (Barcelona) el 14 i el 15 de desembre i al Museu Reina Sofia (Madrid) el 16 i 17 de desembre, respectivament. ReVox és un programa regular per a la poesia sonora europea actual que des de 2009 presenta anualment dues edicions amb els autors que estan definint les noves formes de fer poesia i experimentar amb el so. És la primera vegada que el cicle es presenta també a Madrid.

Sis destacats poetes joves de diferents ciutats europees presentaran les seves propostes poètiques en aquestes dues edicions de ReVox, cadascuna de les quals comptarà amb dues sessions. La programació està formada per un bloc central, que serà comú a Barcelona i Madrid, i un poeta local a cada ciutat, a banda de l'actuació a Madrid d'un poeta que ja va ser present a Barcelona al 2009.

El poeta francès Anne-James Chaton presentarà al costat del músic electrònic alemany Alva Noto i el guitarrista de The Ex Andy Moor el projecte Décade, una confluència entre veu, electrònica i experimentació que es presenta per primera vegada a l'Estat espanyol i que és la proposta més destacada d'aquestes dues edicions de ReVox. També actuaran a Barcelona i Madrid el poeta i DJ brasiler establert a Berlín Ricardo Domeneck, que barreja vídeo i poesia, i el poeta i musicòleg belga Jelle Meander, que experimenta en les fronteres entre la música i la poesia.

Pel que fa als autors locals, actuaran a Barcelona el poeta Albert Balasch acompanyat del guitarrista Hans Laguna i a Madrid el poeta d'origen peruà Peru Saizprez, que combina diferents elements de la performance en els seus recitals. Finalment, Jörg Piringer, un referent internacional de la poesia digital que ja es va presentar a ReVox I (Barcelona, maig 2009), actuarà també en la primera sessió de Madrid.

ReVox és possible enguany gràcies al suport del Museo Reina Sofia i l'Arts Santa Mònica. També compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut de Cultura de Barcelona, el Goethe-Institut, el Foro Cultural de Austria en Madrid i Abba Hotels.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!