Segona temporada de DeWatts

La Porta Clàssica 16-01-2011

Catalans i salseros, conduïda per Jofre Gasol

-La Jove Associació de Musicologia us convida a la segona edició dels "DeWatts. Trobades Musicològiques" 2011. La propera sessió tindrà lloc el dilluns 24 de gener a les 19 hores.

Què és?

Els DeWatts són un espai de discussió i intercanvi d'inquietuds sobre temes musicals des d'una perspectiva musicològica àmplia i oberta que permeti abordar qualsevol fet musical des de punts de vista diversos. L'objectiu d'aquestes trobades és crear un espai de diàleg entre persones interessades en la música i que tinguin ganes de compartir els seus punts de vista. En cada sessió comptarem amb un conductor que presentarà breument un tema i llençarà preguntes i qüestions per a generar un debat.

Quan es fa?

Les sessions es fan regularment en dilluns una vegada el mes en horari de 19 a 20,30h. Us hi esperem amb gran il·lusió i puntualitat, ja que l'estona que tenim està molt ajustada per les característiques de l'activitat.

On?

Aquestes trobades tindran lloc a l'Espai Mallorca, al c/ del Carme 55, al barri del Raval de Barcelona.

 

Sessió 1

Catalans i salseros, conduïda per Jofre Gasol

L'anàlisi musicològic d'algunes de les pràctiques musicals dels gitanos catalans pot ser un bon pretext per parlar de conceptes com apropiació, hibridació, etnicitat i cultura del contrast aplicats a l'estudi de l'activitat musical. La vinculació d'aquestes pràctiques amb la rumba catalana pot situar el debat al voltant de la noció de gènere musical, l'emblematització i la patriamonalització de determinades músiques i els diferents discursos que es construeixen al voltant d'una mateixa sonoritat.

Organitzat per...
JAM. Jove Associació de Musicologia

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!