Terrassa musical

La Porta Clàssica 20-03-2011

El Festival de Jazz i una mostra sobre la faceta musical de Leonardo inauguren la primavera egarenca

-

Aquest passat dijous Tom Harrell Quintet inaugurava el 30è Festival de Jazz de Terrassa, que encara el seu primer cap de setmana donant veu als més joves durant tot el dia d'avui amb la marató Jazz Jove Non Stop. El proper diumenge 27 de març serà el torn del popular Pícnic Jazz al parc de Vallparadís. Podeu consultar tota la programació aquí.

El festival ha reduït sensiblement la durada, que acostumava a omplir Terrassa de música durant un mes, així com la quantitat de concerts. La crisi i les retallades no han tingut compassió de l'esdeveniment cultural més destacat de la quarta ciutat del país en nombre d'habitants.

A la mateixa ciutat, però al Centre Cultural Unnim, s'exposa per primera vegada a Catalunya i fins el 19 de maig la mostra sobre la desconeguda faceta musical de Leonardo da Vinci. L'exposició, comissariada per Alfredo Melgar, recull vint instruments dissenyats per l'home del Renaixement i construïts fidelment per sis prestigiosos luthiers contemporanis, a part d'una selecció considerable de facsímils, notes, imatges i textos relacionats amb els seus descobriments i teories musicals. També inclou experiments interactius de física acústica, taules temàtiques i vídeos.

Leonardo va ser, segons Melgar, "un excel·lent músic, destacat improvisador i tocador de viola de la seva època i notable inventor d'instruments. Tota la seva obra està impregnada d'harmonia musical".

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!