Torna la Fira del Disc

La Porta Clàssica 02-04-2011

2 i 3 d'abril a l'Estació del Nord de Barcelona

-Avui i demà té lloc a l'Estació del Nord la XI Fira Internacional del Disc de Barcelona. Obrirà les seves portes avui dissabte a les 10:00 fins les 21:00 i demà diumenge entre les 11:00 i les 20:00. Hi participen un total de 165 stands de professionals de països com Estats Units, Canadà, Anglaterra, França o Escòcia. L'exposició de l'edició d'enguany està dedicada a singles nacionals històrics.

Joan Carles Vilella, director de la Fira, es mostra sorprès pel ressorgiment del vinil als últims temps. "Tot aquest ressorgiment ho estem veient des de fa anys i des d'aleshores les vendes han anat en augment sense parar. En aquests moments estem observant com megastores com la FNAC o El Corte Ingles han incorporat des de fa temps seccions dedicades degut al gran nombre de nous títols o reedicions que surten. En el cas de El Corte Inglés ens han comentat que han hagut d'augmentar el seu espai perquè la demanda era important. Està clar que el format del vinil no ha sigut superat per cap altre format d'àudio, i els seus greus segueixen gaudint d'una qualitat insuperable".

En la seva opinió la Fira i la xarxa van de la mà ja que Internet ha sigut molt positiu per a la Fira i els seus assistents en molts aspectes "La xarxa ha permès que les noves generacions descobreixin conjunts musicals amb mes facilitat i això ha tingut una incidència a la Fira molt positiva. El nombre de stands per a l'edició d'enguany torna a estar ple i les vendes continuen augmentant. Tot i això Internet no cobreix les necessitats dels grans consumidors de música. Descarregar música amb suports com ara Emule és molt lent i trobes poques coses. I a Spotify passa una cosa similar, la majoria de discografies no estan completes, no trobes rareses i grups importants com ara els Beatles, AC/DC o Metallica no apareixen. La conclusió passat uns anys és que la xarxa no reemplaçarà els discos però sí que és cert que ara està tot més equilibrat. Ja no fa falta  comprar-te un disc si no t'omple."

Referent a si a Catalunya i la resta del Estat es produeixen moltes descàrregues els números diuen que no: "És fals que siguem un dels països amb mes descarregues. Amb software, per exemple, ocupem la posició 79, segons una enquesta de la BSA i en quant a la resta, els estudis del International Intellectual Property Aliance xifren el volum en un 20%. Tampoc és real que les descàrregues estiguin matant el cinema, que tenen una recaptació que ha crescut a un bon ritme als darrers deu anys, al igual que la resta de continguts.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!