Tresors amagats al Palau

La Porta Clàssica 09-04-2011

-El fons documental de què disposa el Palau de la Música passa a ser una mica menys opac gràcies a l'exposició virtual Tresors de la Biblioteca de l'Orfeó Català que acosta als historiadors, músics, melòmans i públic en general cinquanta obres d'alt valor patrimonial i artístic.

La Biblioteca de l'Orfeó Català és una de les biblioteques musicals més importants creada per una entitat civil privada. Les seves col·leccions, reunides per diferents generacions de músics vinculats amb l'Orfeó Català, permeten reconstruir la història musical de Catalunya, a la vegada que tenen un marcat interès per als investigadors d'arreu.

Entre les obres que es poden visitar virtualment hi ha edicions antigues, còdexs il·luminats, partitures autògrafes, cartes, programes de concert, fotografies i cartells. Tots ells es presenten amb un comentari il·lustratiu i un glossari per situar el visitant en el context cultural de cada text

Gràcies als nous recursos tecnològics, l'internauta podrà, per exemple, fullejar virtualment un còdex musical medieval escoltant la polifonia d'aquell temps; indagar per les pàgines dels manuscrits autògrafs d'algunes peces d'Iberia d'Albéniz o descubrir les dedicatòries que van fer al Llibre d'or de l'Orfeó Català compositors com Richard Strauss, Maurice Ravel, Manuel de Falla o Francis Poulenc.

La mostra ha estat comissariada per Catherine Massip, responsable del Departament de Música de la Bibliothèque Nationale de France i es pot veure a http://tresorsbiblioteca.palaumusica.cat 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!