XII Concurs "Arpaplus"

La Porta Clàssica 27-02-2010

Concurs d'àmbit estatal, dirigit a estudiants d'arpa dels nivells elemental i professional

-DATA I LLOC DE CELEBRACIÓ
5, 6 i 7 de març de 2010
Divendres 5, de 15:30h a 20'30h; dissabte 6, de 10h a 14h i de 16h a 20h; diumenge 7, de 10h a 14h.
Conservatori Municipal de Música de Barcelona, c/ Bruc, 110

ORÍGEN I CARACTERÍSTIQUES DEL CONCURS
La iniciativa va surgir de cinc professores i catedràtiques de Madrid, Sevilla i Saragossa per a motivar els seus alumnes. Els nivells del concurs estan adaptats al sistema educatiu musical espanyol (quatre cursos de Grau Elemental i sis de Grau Professional). La imparcialitat dels tribunals i la igualtat de condiciones entre tots els participants han estat des del principi una meta a assolir.
El que en principi semblava que seria quelcom reduït als centres d'ensenyament musical d'aquestes ciutats, ha anat quallant fins a convertir-se en un projecte d'àmbit estatal, capaç d'interessar a molts altres docents. El lloc de celebració del concurs ha tingut sempre un caràcter rotatiu; enguany s'organitza per primer cop a Barcelona, en col·laboració amb l'Associacióó Catalana d'Arpistes.
Cal afegir que, a més dels premis de cada nivell, els participants poden optar al premi especial de cada grau, ofert per Salvi Harps i Mundimúsica Garijo, patrocinadors del concurs. La idiosincràsia d'aquest concurs, concebut més com un festival amb premis que com una competició, ha fet que el nombre de participants hagi anat en augment des del seu inici, i l'interès dels professionals docents de l'instrument hagi crescut, també fora de les fronteres de l'estat (Portugal, sud de França). Des de l'organització es vol destacar el caràcter lúdic del concurs, l'objectiu principal del qual és despertar en els estudiants d'arpa el gaudi en la pràctica del seu instrument.

EDICIÓ 2010
El nombre de concursants que es presenta a aquesta edició és de 140 d'Espanya i Portugal. És el primer cop que s'organiza a Barcelona, gràcies a l'inestimable ajut de l'Associació Catalana d'Arpistes.

ACTES PARAL·LELS

  • exposició d'arpes "Salvi": divendres de 14h a 20'30h, dissabte de 9h a 14h i de 17h a 20h, i diumenge de 9'30h a 14h.
  • concert d'arpa a càrrec del jove arpista holandès Remy Van Kesteren, dissabte 6 de març a les 20,30h, a l'Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.


ACCÉS
Les proves del concurs, així com l'entrada al concert de dissabte, tenen caràcter gratuit i són
obertes al públic.

MÉS INFORMACIÓ
www.arpaplus.org

Comentaris

Encara no hi ha comentaris. Fes el primer!

L'enquesta

Carregant...

Em critiques?

Fas un concert i t'agradaria que un dels nostres crítics vingués a escoltar-lo? Omple el formulari!